Recepti 13. listopada 2014.

Dagnje s lukom, jabukovačom i vrhnjem

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ukusnom i jednostavnom obroku pripremljenom za desetak minuta

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 344

Potrebno vam je

  • 1000 g dagnja
  • 25 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 150 ml jabukovača
  • 2 žlica kadulja
  • 150 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Očistite dagnje. Zagrijte maslac na tavi pa prepržite luk, zatim dodajte nasjeckani češnjak, kadulju i jabukovaču. Kuhajte dok se tekućina ne reducira napola.
  2. Dodajte dagnje pa ih kuhajte poklopljene tri-četiri minute dok se ne otvore. Prebacite ih u posudu i držite na toplom.
  3. Tekućinu koja je ostala u tavi kuhajte nekoliko minuta pa dodajte vrhnje. Prelijte smjesu s vrhnjem preko dagnji i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.