Dan započnite domaćim sirnim namazom s povrćem

Thinkstock
Vaš domaći namaz nadmašit će okus svih kupovnih koje ste ikad probali...
Vidi originalni članak

Domaći je sirni namaz izvrstan kad se jede samo uz svježe pecivo, ali možete ga koristiti i u pripremi wrap sendviča ili čak kao umak za brzu tjesteninu.

U hladnjaku namaz možete držati do tjedan dana, a u zamrzivaču mjesec dana. 

 

Uz domaće krekere... Aromatični zalogaji: Namaz od mrkve i kima

 


Sastojci:

  • ½ veće mrkve
  • 1 mali režanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • ¼ crvene paprike
  • 220 g krem sira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra

 

 

Priprema:

  1. Ogulite mrkvu i narežite je na male komadiće. Ubacite je u multipraktik i nemojte je samljeti, već je usitnite.
  2. Narežite preostalo povrće, dodajte ga u multipraktik sa začinima i fino ga usitnite.
  3. Na kraju dodajte krem sir i maslinovo ulje i miksajte dok svi sastojci ne sjedine.

 

zasladi dan Odlično jutro uz domaći čokoladni namaz

 

 

Dan započnite ovim ukusnim namazom na kriški svježeg kruha ili peciva. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr