gastro postao
Slatkast, pomalo ljutkast i divno aromatičan namaz od mrkve na najljepši će način začiniti svako druženje.
Želite li uživati u posve drugačijim grickalicama ili goste iznenaditi genijalnim novim okusima finger fooda, ovaj jednostavan namaz od mrkve bit će idealan odabir.
Mrkve je najprije potrebno ispeći s češnjakom kako bi poprimile fine arome i kuhinju ispunile slatkastim mirisima, a zatim ih samo ubacite u blender, dodajte omiljene začine i smiksajte namaz.
Dok se mrkva peče, pripremite jednostavne krekere ili tostirajte kruh uz koji ćete namaz i poslužiti.
Potrebno vam je:
- 800 g mrkve
- 5 režnjeva češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice tahinija
- 1 limun
- 1 žličica kima
- Čili
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, mrkve očistite, pa ih ubacite u posudu za pečenje.
- Dodajte češnjak i maslinovo ulje, začinite soli i paprom i pecite oko pola sata.
- Mrkvu tijekom pečenja preokrenite.
- Za to vrijeme na tavi lagano tostirajte sjemenke kima.
- Kada je mrkva gotova, ohladite je, ubacite u blender, dodajte pečeni češnjak i kim.
- Začinite soli, paprom i čilijem.
- Blendajte dok ne dobijete kremasti namaz.
- Poslužite na tostiranom kruhu ili uz krekere.
Dobar tek!