Danas kuhamo: Mesne okruglice na ražnjiću

Napravite ražnjiće od mesnih okruglica i poslužite ih uz fini slatko-kiseli umak
Vidi originalni članak

Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata je zaista mnogo, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka.

Mesne okruglice u umaku od rajčice sa špagetima talijanski su klasik kojeg obožavamo. Ali ako napravite mali odmak i okruglice stavite na ražnjić i poslužite uz slatko kiseli umak vjerujemo da će vas ovo jelo još više osvojiti

 

Ideje za ručak Mesne okruglice na deset genijalnih načina

 

Pogledajte video! Sočne mesne okruglice u umaku od rajčice

 

Potrebno vam je:

Umak:

  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 žlica limunske trave
  • 1 vezica mente
  • 2 žlice korijandera
  • 1 žlica češnjaka
  • 1 žlica ljute paprike
  • 1 žlica đumbira

Okruglice:

  • 300 g mljevene puretine
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica češnjaka
  • 2 žlica đumbira
  • 0.50 mala žlica mljevenog cimeta
  • 1 vezica korijandera
  • 1 mladi luk
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za okruglice pa oblikujte 12 kuglica.
  2. Ugrijte ulje u tavi pa pržite okruglice da se jednako zapeku sa svih strana. Poredajte gotove okruglice na ražnjiće.
  3. Napravite slatko-kiseli umak. Pomiješajte vino, šećer i limunsku travu pa kuhajte sve na umjerenoj vatri. Kad se tekućina smanji za trećinu, ocijedite je te dodajte metvicu, korijander, češnjak, ljutu papričicu i đumbir.
Posjeti Gastro.hr