Domaći klipići oduševit će te svaki put iznova

Stockfood Domaći klipići
Svježa, mirisna, mekana, slasna peciva su u bilo kojem obliku i bilo kad dobrodošli! Slažeš se s nama? E, pa ove ćeš htjeti raditi još puno puta...
Vidi originalni članak

Mirisni domaći klipići izrazito su meki i ukusni, a uz to, pripremaju se u tren oka! Tijesto za klipiče možeš iskoristiti i za pripremu slasnih peciva, puniti ga različitim vrstama sira, pa čak i mljevenim mesom, a preporučujemo da u tijesto dodaš i svoje omiljene sjemenke. Recept je tu, ne brini! 

Domaći klipići

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 3 dl mlakog mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 dcl ulja
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica maslaca

Postupak:

  1. Umijesi glatko tijesto od svih sastojaka i ostavi sat vremena da se diže.
  2. Razvaljaj tijesto, izreži na trokute, po želji napuni i zarolaj.
  3. Premaži žumanjkom i posoli.
  4. Peci otprilike 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.
  5. Rastopi maslac i utapkaj ga u klipiće uz pomoć četkice.

Isprobaj i sljedeće recepte:

 

Zdravo i fino Jednostavan recept

Aromatična peciva Napravi kruh s maslacem i češnjakom

Pregacha predstavlja... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom!

 

Posjeti Gastro.hr