gastro postao
Svježa, mirisna, mekana, slasna peciva su u bilo kojem obliku i bilo kad dobrodošli! Slažeš se s nama? E, pa ove ćeš htjeti raditi još puno puta...
Mirisni domaći klipići izrazito su meki i ukusni, a uz to, pripremaju se u tren oka! Tijesto za klipiče možeš iskoristiti i za pripremu slasnih peciva, puniti ga različitim vrstama sira, pa čak i mljevenim mesom, a preporučujemo da u tijesto dodaš i svoje omiljene sjemenke. Recept je tu, ne brini!
Domaći klipići
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 3 dl mlakog mlijeka
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 dcl ulja
- 1 žumanjak
- 1 žlica maslaca
Postupak:
- Umijesi glatko tijesto od svih sastojaka i ostavi sat vremena da se diže.
- Razvaljaj tijesto, izreži na trokute, po želji napuni i zarolaj.
- Premaži žumanjkom i posoli.
- Peci otprilike 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Rastopi maslac i utapkaj ga u klipiće uz pomoć četkice.
Isprobaj i sljedeće recepte: