Ovaj kruh uspijeva svaki put, a uopće se ne mora mijesiti!
Želiš li kod kuće ispeći najfiniji i najhrskaviji domaći kruh, na pravom si mjestu! Imamo uistinu jednostavan i pouzdan recept za domaći kruh koji se ne mijesi. Vjeruj nam, osvojit će te na prvi griz!
Složit ćeš se s nama da ne postoji ništa tako dobro kao miris domaćeg kruha koji se širi kuhinjom, a dobra je vijest da mirisan domaći kruh možeš napraviti u nekoliko jednostavnih koraka. Priprema izvrsnog domaćeg kruha s hrskavom koricom i mekom sredinom zapravo je vrlo jednostavna.
Potrebni su ti samo osnovni sastojci: brašno, kvasac, sol i voda te malo truda i strpljenja. Od opreme će ti trebati duboka zdjela s poklopcem, najbolje vatrostalna ili bilo koja druga bez plastičnih dijelova koji bi se mogli rastopiti od vrućine.
Najteži dio - čekanje da se kruh ohladi
Najteži dio pečenja kruha je čekanje da se ohladi. Kada ga onako vrućeg i mirisnog izvadiš iz pećnice, minute će se činiti kao sati. No, iako je teško suzdržati se od isprobavanja, ostavi ga da se hladi barem pola sata prije rezanja.
Recept koji donosimo u nastavku jedan je od najpopularnijih recepata koje je The New York Times ikada objavio! Donosimo recept poznatog pekara Jima Laheyja, vlasnika pekarnice Sullivan Street Bakery.
Imamo najbolje savjete za najfiniji kruh i super ideje što napraviti sa starim kruhom...