Napravi domaći sirup od malina i trešanja

Thinkstock
Ostatak proljeća i cijelo ljeto možeš uživati u osvježavajućem sirupu - uz samo malo truda...
Vidi originalni članak

Nemamo ništa protiv kupovnih sirupa, ali domaći su daleko veći gušt. Možeš ih podijeliti u bočice, nalijepiti etikete s kreativnim nazivom i poklanjati ih najdražima.

Dio svakako sačuvaj i za sebe te po ukusu razrijedi običnom vodom, mineralnom ili sodom. Ubaci i nezaobilazan led, listiće mente te slamčice. 

Uz to, sirup možeš iskoristiti i za pripremu koktela, kao preljev za voćne salate, ali i komponentu u sezonskim desertima. 

 

samo 5 minuta Brzi džem od malina po receptu Gordona Ramsayja

 

Sirup od malina i trešanja

Sastojci:

  • 1 kg malina
  • 250 g trešanja
  • šećer

Postupak:

  1. Operi voće i izvadi koštice iz trešanja.
  2. Pomiješaj ih i zgnječite, posudi poklopi i pusti da stoji 24 sata.
  3. Prebaci u cjedilo i ostavi neko vrijeme kako bi se ocijedio sav sok.
  4. Izvaži sok i dodaj jednaku količinu šećera.
  5. Stavi na vatru, pričekaj da proključa, a zatim vatru smanji i kuhaj još nekoliko minuta. Obavezno žlicom skidaj pjenu.
  6. Sirup ponovno procijedi, ohladi i prelij u čistu bocu s poklopcem.

 

TRAŽIŠ NEŠTO ŠTO ĆE TE RASHLADITI? Imamo nekoliko prijedloga:

 

mali trikovi Dolazi vrijeme limunade. Dovedi je do savršenstva! guštanje vikendom Donosimo ti recept za odličnu ledenu kavu iz Starbucksa POPODNEVNO OPUŠTANJE Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava sezonsko izdanje Napitak od jagoda i jogurta - za proljetno popodne

 

 

 

Posjeti Gastro.hr