Fiš paprikaš - obični

Za fiš paprikaš potrebne su vam minimalno dvije vrste ribe
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 500 g som
  • 500 g šaran
  • 1.30 l voda
  • 2 dl vino bijelo
  • 500 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica slatka paprika
  • 1 kom čili papričica,sušena
  • sol
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Ribu očistite, operite i narežite je na komade.
  2. U posudi na vrućem ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili, te papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vrije desetak minuta.
  3. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino, te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući.
  4. Posebno skuhajte široke rezance.
Posjeti Gastro.hr