Recepti 13. listopada 2014.

Fiš paprikaš - obični

Fiš paprikaš - obični
gastro postao gastro.24sata.hr
Za fiš paprikaš potrebne su vam minimalno dvije vrste ribe

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 500 g som
  • 500 g šaran
  • 1.30 l voda
  • 2 dl vino bijelo
  • 500 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica slatka paprika
  • 1 kom čili papričica,sušena
  • sol
  • papar u zrnu

Priprema

  1. Ribu očistite, operite i narežite je na komade.
  2. U posudi na vrućem ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili, te papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vrije desetak minuta.
  3. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino, te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući.
  4. Posebno skuhajte široke rezance.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.