(Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom

Ovo jednostavno i tradicionalno istarsko jelo može poslužiti i kao predjelo ili kao samostalno jelo uz salatu
Vidi originalni članak

Vjerujemo da postoje dani kad vam se doista ništa ne da raditi najdražima za doručak, ali isto tako, nakon ove krasote postat ćete najpopularnija osoba u kućanstvu!

 

Doručak, ručak i večera Ljetni ultra hit: Fritaja od špinata i blitve

proljetni doručak Bogatstvo okusa u fritati od brokule i rajčice

 

Potrebno vam je

  • 4 jaja 
  • maslinovo ulje
  • mješavina suhih začina
  • 1 mladi luk
  • 5 kriška pršuta

Priprema

  1. U zdjelici zamutite jaja, dodajte začine i nasjeckajte mladi luk.
  2. U malu tavu ulijte maslinovog ulja, pustite da se zagrije i izlijte sve iz zdjelice u tavu.
  3. Nakon što smjesa počne mijenjati strukturu, dodajte tanko narezani pršut i brzo nakon toga maknite fritaju s vatre te poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr