Prijedlog dana: Fusili u bijelom umaku s brokulom

Umjesto fusila možete koristiti bilo koju drugu tjesteninu, ali zašto se ne poigrati upravo njima (pogotovo ako ste obožavatelj serije Seinfeld)...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 568

 

tjestenina Fusilli sa špinatom i kozjim sirom

 

Potrebno vam je

  • 400 g brokule
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 50 g pancete
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 ml mlijeka
  • 450 g tjestenine
  • 50 g parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

tjestenina Fusilli s ricottom i rajčicama

 

Priprema

  1. Kuhajte brokulu u kipućoj slanoj vodi oko 6 minuta, ocijedite i pustite da se malo ohladi pa je usitnite na manje komade.
  2. U većoj tavi na zagrijanom ulju pržite pancetu oko 5 min ili dok postane hrskava.
  3. Dodajte luk i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i pržite još 5 minuta.
  4. Dodajte brokulu u tavu i ulijte mlijeko pa kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
  5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu (integralne fusile) prema uputama da bude „al dente“. Procijedite tjesteninu i ostavite malo vode od kuhanja.
  6. Pomiješajte tjesteninu i parmezan sa smjesom pancete i brokule pa dodajte vode od kuhanja da dobijete kremasti umak. Po želji začinite sa soli i paprom i odmah poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr