Garganeli s pancetom i pecorinom

Talijanska tjestenina ne bi bila talijanska da u njoj nema rajčica i parmezana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 462

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina s jajima
  • 4 g rajčica, crvena
  • 1 g panceta
  • 1 g vino bijelo
  • sir pecorino
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. 4 rajčice ogulite (prethodno ih stavite na nekoliko sekundi u ključalu vodu, a zatim u hladnu, da se lakše ogule), odstranite im sjemenke i izrežite na rezance veličine tjestenine.
  2. Rezance od pancete prepržite u tavi, dodajte malo fine masti, malo soli, papar, mirisne trave. Sve promiješajte.
  3. Zaliti s 1 dl bijelog vina, stavite malo pirea od paradajza, lovorov list i nastavite s kuhanjem. Pri kraju dodajte naribanog Pecorina (ili parmezana).
  4. U slanoj vrućoj vodi skuhajte (3 - 4 min) Garganel tjesteninu.
  5. Pomiješajte skuhanu šalšu i procijeđenu tjesteninu, te dodajte rezance od rajčice. Još malo poklopljeno zadržati na tihoj vatri.

Talijanska tjestenina ne bi bila talijanska da u njoj nema rajčica i parmezana

Posjeti Gastro.hr