gastro postao
Talijanska tjestenina ne bi bila talijanska da u njoj nema rajčica i parmezana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 462
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
- 4 g rajčica, crvena
- 1 g panceta
- 1 g vino bijelo
- sir pecorino
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- 4 rajčice ogulite (prethodno ih stavite na nekoliko sekundi u ključalu vodu, a zatim u hladnu, da se lakše ogule), odstranite im sjemenke i izrežite na rezance veličine tjestenine.
- Rezance od pancete prepržite u tavi, dodajte malo fine masti, malo soli, papar, mirisne trave. Sve promiješajte.
- Zaliti s 1 dl bijelog vina, stavite malo pirea od paradajza, lovorov list i nastavite s kuhanjem. Pri kraju dodajte naribanog Pecorina (ili parmezana).
- U slanoj vrućoj vodi skuhajte (3 - 4 min) Garganel tjesteninu.
- Pomiješajte skuhanu šalšu i procijeđenu tjesteninu, te dodajte rezance od rajčice. Još malo poklopljeno zadržati na tihoj vatri.
Talijanska tjestenina ne bi bila talijanska da u njoj nema rajčica i parmezana