Gotovi za tren: Tri recepta za desert u čaši

Potreba za slatkim za neke je svakodnevica, dok se kod drugih rijetko javlja. U koju god skupinu ti spadaš, sigurni smo da ovim slasnim desertima u čaši nećeš odoljeti.
Vidi originalni članak

Ne govori se uzalud kako 'dobre stvari dolaze u malim pakiranjima'. To je u svakom slučaju vrijedi za ono što ti mi donosimo u nastavku...

 

lažni trifle Isprobaj slojeviti desert od jagoda u čašama

 

Bilo da nemaš vremena ili jednostavno ne želiš svoje slobodno popodne provesti u kuhinji, ovi su brzi i jednostavni recepti idealni upravo u spomenutim situacijama. Također, uhvati li te žudnja za slatkim zalogajem tik prije spavanje, sve što trebaš napraviti je uzeti čašu i 'smućkati' jedan brzi desert te ga pojesti s nogu. 

Tiramisu u čaši 

Standardna verzija ovog popularnog deserta mnogima spava na sam vrh ljestvice, a isto taj dojam na tebe će ostaviti i ova u malom pakiranju. Podigni rukave i u kratkom vremenu opusti se uz bogatstvo okusa kojeg donosi ovaj recept.

 

Matea's Kitchn Stories Tiramisu u čaši – jednostavno bogatstvo okusa

 

Cheesecake u čaši 

Od čokoladnog, do voćnog ili onog pripremljenog uz pomoć kave, cheesecake je uvijek dobra ideja. Zašto ga onda ne isprobati napraviti u čašama? Ova putna verzija popularnog kolača dodatno će produbiti tvoju ovisnost o njemu.

 

Petra Terner Cheesecake u čaši - iznenađenje dolazi u malim porcijama

 

Desert u čaši od samo pet sastojaka

Ovaj desert u čaši od samo pet sastojaka idealan je za lijeno popodne. Jednostavan, a fin, gotov će biti u svega nekoliko brzih minuta. Sačuvati ga možeš u hladnjaku, ali i poslužiti odmah!

 

cukar Brzinski desert u čaši od samo pet sastojaka

 

Posjeti Gastro.hr