Kolumne 26. ožujka 2019.

Cheesecake u čaši - iznenađenje dolazi u malim porcijama

foto: Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Sam pogled na šarene desertiće u čašama, budi u nama potrebu za slatkim.

Deserti u čašama postali su i više nego popularni tako da možete pronaći razne varijante slatkih jela prezentiranih u malim zalogajima. Danas pripremamo cheesecake u čašicama.

 

Možda vas zanima... Punjene palačinke na novi način - povrtni paketići sreće Kolumne

 

Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

 

Za 4 čašice ovog slasnog cheesecakea potrebno vam je:

  • 100 g petit keksa
  • 40 g Gheeja
  • 1,5 žlica šećera
  • 250 g sira
  • Sok od pola limuna
  • 50 g mascarpone sira
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 g smrznutog šumskog voća
  • Malo meda

Postupak pripreme:

  1. Petite kekse smrvite te povežite sa šećerom i pročišćenim maslacom.
  2. Kada ste dobili sjedinjenu smjesu, rasporedite je na papir za pečenje te ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 min.
  3. Dužina pečenja podloge ovisi od pećnice do pećnice, no kada keksi porumene i stvrdnu se, onda ih možete izvaditi.
  4. Dok se podloga peče, pripremite nadjev od sira. Izmiksajte svježi sir uz dodatak limunovog soka, šećera u prahu te arome vanilije.
  5. Na kraju umiještajte mascarpone sir te stavite u hladnjak na par minuta da se smjesa ohladi.
  6. Dok se smjesa od sira hladi, pripremite umak od voća kako bi vaš cheesecake bio potpun.
  7. Zavrijte smrznuto voće uz dodatak vode i meda te kuhajte dok višak tekućine ne ispari.
  8. Ako je umak previše rijedak, možete dodati žličicu gustina. Umak ohladite te počnite sa slaganjem čašica.
  9. Na dno čašica izmrvite keks, zatim stavite kremu od sira te umak od šumskog voća.
  10. Ponovite sve dok imate nadjeva. Punjenje završite s umakom od voća te dodatno dekorirajte sa svježim malinama, borovnicama ili drugim šumskom voćem.
  11. Desert ohladite i uživajte u svojem slatkom malom iznenađenju.


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.