Deserti u čašama postali su i više nego popularni tako da možete pronaći razne varijante slatkih jela prezentiranih u malim zalogajima. Danas pripremamo cheesecake u čašicama.
Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.
Za 4 čašice ovog slasnog cheesecakea potrebno vam je:
- 100 g petit keksa
- 40 g Gheeja
- 1,5 žlica šećera
- 250 g sira
- Sok od pola limuna
- 50 g mascarpone sira
- 40 g šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 100 g smrznutog šumskog voća
- Malo meda
Postupak pripreme:
- Petite kekse smrvite te povežite sa šećerom i pročišćenim maslacom.
- Kada ste dobili sjedinjenu smjesu, rasporedite je na papir za pečenje te ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 min.
- Dužina pečenja podloge ovisi od pećnice do pećnice, no kada keksi porumene i stvrdnu se, onda ih možete izvaditi.
- Dok se podloga peče, pripremite nadjev od sira. Izmiksajte svježi sir uz dodatak limunovog soka, šećera u prahu te arome vanilije.
- Na kraju umiještajte mascarpone sir te stavite u hladnjak na par minuta da se smjesa ohladi.
- Dok se smjesa od sira hladi, pripremite umak od voća kako bi vaš cheesecake bio potpun.
- Zavrijte smrznuto voće uz dodatak vode i meda te kuhajte dok višak tekućine ne ispari.
- Ako je umak previše rijedak, možete dodati žličicu gustina. Umak ohladite te počnite sa slaganjem čašica.
- Na dno čašica izmrvite keks, zatim stavite kremu od sira te umak od šumskog voća.
- Ponovite sve dok imate nadjeva. Punjenje završite s umakom od voća te dodatno dekorirajte sa svježim malinama, borovnicama ili drugim šumskom voćem.
- Desert ohladite i uživajte u svojem slatkom malom iznenađenju.
Dobar tek!