gastro postao
Iskoristi sezonu jagoda za pripremu odličnih slastica!
Trifle je slatki engleski složenac koji se sastoji od komada biskvita, kreme od vanilije, tučenog vrhnja i voća. Posebna se pažnja pridaje slaganju slojeva jer se servira u velikim staklenim posudama na stalku. Ovaj desert neodoljivo podsjeća na trifle, ali biskvit je zamijenjen keksima, a klasična krema od vanilije brzinskom kombinacijom krem sira i umaka od jagoda.
Sastojci su dovoljni za četiri veće staklene čaše ili pak šest manjih. Naravno, možeš pripremiti i klasični trifle u jednoj većoj posudi i na efektan način završiti obiteljski ručak.
Sastojci:
- 600 g jagoda + 100 g za serviranje
- 100 g šećera
- 200 g krem sira
- 450 ml slatkog vrhnja
- 60 g šećera u prahu
- 150 g keksa s maslacem
Priprema:
- Jagode operi, očisti i nareži na male komade. Prebaci ih u duboku tavicu, pospi šećerom i kuhaj na laganoj vatri 20-ak minuta. Kad omekšaju dodatno ih zgnječi drvenom žlicom i prebaci u čistu posudu pa prekrij plastičnom folijom. Pričekaj da se ohladi prije no što započneš pripremu kreme.
- U velikoj posudi izmiksaj slatko vrhnje sa šećerom u prahu u čvrsti šlag.
- U drugoj posudi izmiksaj krem sir pa mu dodaj četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda. Kratko izmiksaj kako bi dobila jednoličnu smjesu pa žlicom umiješaj polovicu slatkog vrhnja.
- Prebaci pripremljenu kremu od sira i jagoda u jednu slastičarsku vrećicu, a u drugu ostatak tučenog vrhnja.
- Pripremi četiri čaše, grubo zdrobi kekse s maslacem i kreni s nizanjem slojeva po vlastitom ukusu.
Uživaj!
VOLIŠ JAGODE? PRIPREMILI SMO NEKOLIKO GENIJALNIH RECEPATA: