Gougère na dva načina

Francuski specijalitet koji morate isprobati
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 11

Prvi način

  • 1 šalica voda

Drugi način

  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica maslac, slani
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat cajenski papar
  • 1.50 šalica gruyere sir

Priprema

  1. Zakuhajte odabranu tekućinu sa solju, paprom i maslacem. Umiješajte brašno.
  2. Neka se tijesto ohladi pet minuta i dodajte postupno jaja stalno miješajući. Umiješajte sir i pa smjesu stavite u plastičnu vrećicu s odrezanim vrhom.
  3. Istisnite kuglice tijesta na lim obložen papirom za pečenje te ih pecite 20-25 min na 205°c.
  4. Kad se ispeku, izvadite ih i svaki gougère probodite čačkalicom kako bi para izašla. Isključite pećnicu, no gougère vratite unutra na nekoliko minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr