gastro postao
Francuski specijalitet koji morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 11
Prvi način
- 1 šalica voda
Drugi način
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 4 žlica maslac, slani
- 0.50 mala žlica sol
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat cajenski papar
- 1.50 šalica gruyere sir
Priprema
- Zakuhajte odabranu tekućinu sa solju, paprom i maslacem. Umiješajte brašno.
- Neka se tijesto ohladi pet minuta i dodajte postupno jaja stalno miješajući. Umiješajte sir i pa smjesu stavite u plastičnu vrećicu s odrezanim vrhom.
- Istisnite kuglice tijesta na lim obložen papirom za pečenje te ih pecite 20-25 min na 205°c.
- Kad se ispeku, izvadite ih i svaki gougère probodite čačkalicom kako bi para izašla. Isključite pećnicu, no gougère vratite unutra na nekoliko minuta.
Izvor Skuhatćute