Goveđi vindaloo

Popularno indijsko jelo s govedinom, ljutom paprikom i rižom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 696

Potrebno vam je

  • 800 g govedina, srednje masna
  • 2 mala žlica ljuta paprika
  • 250 ml goveđi temeljac
  • 2 kom luk ,crveni
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Govedinu (vratinu) i papriku pirjajte na tavi minutu. Dodajte žlicu temeljca i premjestite u srednje velik lonac. Dodajte sitno nasjeckani luk i preostali temeljac. Zakuhajte. Smanjite vatru na najniže. Pokrijte i kuhajte sat vremena. Povremeno promiješajte.
  2. Maknite poklopac i nastavite kuhati oko 30 minuta - dok govedina ne bude vrlo mekana. Poslužite vruće na podlozi od riže.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr