Recepti 03. listopada 2014.

Goveđi vindaloo

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularno indijsko jelo s govedinom, ljutom paprikom i rižom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 696

Potrebno vam je

  • 800 g govedina, srednje masna
  • 2 mala žlica ljuta paprika
  • 250 ml goveđi temeljac
  • 2 kom luk ,crveni
  • 300 g riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Govedinu (vratinu) i papriku pirjajte na tavi minutu. Dodajte žlicu temeljca i premjestite u srednje velik lonac. Dodajte sitno nasjeckani luk i preostali temeljac. Zakuhajte. Smanjite vatru na najniže. Pokrijte i kuhajte sat vremena. Povremeno promiješajte.
  2. Maknite poklopac i nastavite kuhati oko 30 minuta - dok govedina ne bude vrlo mekana. Poslužite vruće na podlozi od riže.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.