gastro postao
Popularno indijsko jelo s govedinom, ljutom paprikom i rižom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 696
Potrebno vam je
- 800 g govedina, srednje masna
- 2 mala žlica ljuta paprika
- 250 ml goveđi temeljac
- 2 kom luk ,crveni
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Govedinu (vratinu) i papriku pirjajte na tavi minutu. Dodajte žlicu temeljca i premjestite u srednje velik lonac. Dodajte sitno nasjeckani luk i preostali temeljac. Zakuhajte. Smanjite vatru na najniže. Pokrijte i kuhajte sat vremena. Povremeno promiješajte.
- Maknite poklopac i nastavite kuhati oko 30 minuta - dok govedina ne bude vrlo mekana. Poslužite vruće na podlozi od riže.
Izvor Skuhatćute