Gulaš: Dva prijedloga za ručak koji će te zagrijati
Spomenuto jelo potječe iz susjedne nam Mađarske, no tijekom godina zauzeo je čvrsto mjesto među tradicionalnim hrvatskim jelima.
Hladni dani, sigurni smo, brže će proći uz koji žlicu finog i mirisnog gulaša, a iako se za njegovu pripremu može koristiti bilo koje meso mi ćemo ti u ovom tekstu donijeti gulaše od veprovine i junetine.
Veoma je važno pripaziti na vrijeme kuhanja mesa prilikom pripreme gulaša jer želiš da ono bude veoma meko i da se "topi u ustima", a to ovisi o vrsti i veličini na koje narežeš komade mesa. Isto tako, valja pripaziti i na veće komade povrća i na gljive koje mnogo ljudi zna također staviti u gulaš. Njih nikako ne treba stavljati u isto vrijeme kada i meso, već nekih 45 minuta do sat vremena prije kraja kuhanja s obzirom na to da njima treba kraća termička obrada.
Gulaš od veprovine u kruhu
"Meso divljači izvrstan je izvor proteina, željeza, selena i vitamina B kompleksa. Bogato je visokokvalitetnim proteinima, a prehrana koja se temelji na divljači potiče zdravlje imunološkog sustava", napisao je Vedran. I upravo je zato ovaj gulaš izvrsna ideja ovih dana!
Pikantni juneći gulaš
Ako želiš svoje ukućane zaluditi ovim jelom, svakako provjeri ovaj recept! Svi će dolaziti po repete!