gastro postao
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći. Popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitajte pikantnu verziju i inspirirajte te se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti porciju više.
Potrebno vam je:
- 500 g junetine od buta
- 2 crvena luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute crvene mljevene paprike
- 1/2 žlice ajvara
- režanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Priprema:
- Na ulju popržite junetinu narezanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
- Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
- Po potrebi dolijte još vode. Škrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.