Recepti 14177 prikaza 23. siječnja 2019.

Pikantni juneći gulaš će vas zagrijati i zasititi

Gulaš
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu

Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći. Popularan diljem svijeta, dobio je razne inačice, a u nastavku pročitajte pikantnu verziju i inspirirajte te se za svoje omiljeno jelo na žlicu. Nevjerojatnog je okusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno. Vaši ukućani će uvijek tražiti porciju više.  

 

Možda vas zanima... Pileći gulaš za brzinski ručak na žlicu Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g junetine od buta
  • 2 crvena luka
  • 150 g mrkve
  • 20 ml ulja
  • 250 g sjeckane rajčice
  • žličica ljute crvene mljevene paprike
  • 1/2 žlice ajvara
  • režanj češnjaka
  • 1/2 čili papričice
  • žlica koncentrata rajčice
  • 1/2 žlice škrobnog brašna
  • žlica peršina
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Genijalno: Fini, gusti gulaš od veprovine u kruhu Kolumne


Priprema:

  1. Na ulju popržite junetinu narezanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
  2. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
  3. Po potrebi dolijte još vode. Škrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.
Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Avatar Zoran Blaževac
    blaž 13:26 23. Siječanj 2019.

    i dav lista lovora obavezno !!!!!

  • Avatar Zoran Blaževac
    blaž 13:25 23. Siječanj 2019.

    super jelo, ja još dodam uz mrkvu malo sitno narezanog celera, ali i 2 dcl crnog vina , te na kraju malo senfa i vrhnja za kuhanja, kad je već gotovo, uz njoke bolje jelo ne postoji