Spomenuto jelo potječe iz susjedne nam Mađarske, no tijekom godina zauzeo je čvrsto mjesto među tradicionalnim hrvatskim jelima.
Hladni dani, sigurni smo, brže će proći uz koji žlicu finog i mirisnog gulaša, a iako se za njegovu pripremu može koristiti bilo koje meso mi ćemo ti u ovom tekstu donijeti gulaše od veprovine i junetine.
Veoma je važno pripaziti na vrijeme kuhanja mesa prilikom pripreme gulaša jer želiš da ono bude veoma meko i da se "topi u ustima", a to ovisi o vrsti i veličini na koje narežeš komade mesa. Isto tako, valja pripaziti i na veće komade povrća i na gljive koje mnogo ljudi zna također staviti u gulaš. Njih nikako ne treba stavljati u isto vrijeme kada i meso, već nekih 45 minuta do sat vremena prije kraja kuhanja s obzirom na to da njima treba kraća termička obrada.
Gulaš od veprovine u kruhu
"Meso divljači izvrstan je izvor proteina, željeza, selena i vitamina B kompleksa. Bogato je visokokvalitetnim proteinima, a prehrana koja se temelji na divljači potiče zdravlje imunološkog sustava", napisao je Vedran. I upravo je zato ovaj gulaš izvrsna ideja ovih dana!
Pikantni juneći gulaš
Ako želiš svoje ukućane zaluditi ovim jelom, svakako provjeri ovaj recept! Svi će dolaziti po repete!