Recepti 09. veljače 2022.

Gulaš: Dva prijedloga za ručak koji će te zagrijati

gastro postao gastro.24sata.hr
Jedno od najboljih jela na žlicu zasigurno je i gulaš. Pripremi ga i posluži uz njoke, tjesteninu ili palentu ili ga, kao naš Vedran - posluži u kruhu.

Spomenuto jelo potječe iz susjedne nam Mađarske, no tijekom godina zauzeo je čvrsto mjesto među tradicionalnim hrvatskim jelima.

Hladni dani, sigurni smo, brže će proći uz koji žlicu finog i mirisnog gulaša, a iako se za njegovu pripremu može koristiti bilo koje meso mi ćemo ti u ovom tekstu donijeti gulaše od veprovine i junetine.

 

Možda vas zanima... Pivski gulaš s junetinom, mahunama i tikvicama Recepti

 

Veoma je važno pripaziti na vrijeme kuhanja mesa prilikom pripreme gulaša jer želiš da ono bude veoma meko i da se "topi u ustima", a to ovisi o vrsti i veličini na koje narežeš komade mesa. Isto tako, valja pripaziti i na veće komade povrća i na gljive koje mnogo ljudi zna također staviti u gulaš. Njih nikako ne treba stavljati u isto vrijeme kada i meso, već nekih 45 minuta do sat vremena prije kraja kuhanja s obzirom na to da njima treba kraća termička obrada. 

Gulaš od veprovine u kruhu

"Meso divljači izvrstan je izvor proteina, željeza, selena i vitamina B kompleksa. Bogato je visokokvalitetnim proteinima, a prehrana koja se temelji na divljači potiče zdravlje imunološkog sustava", napisao je Vedran. I upravo je zato ovaj gulaš izvrsna ideja ovih dana!

 

Možda vas zanima... Genijalno: Fini, gusti gulaš od veprovine u kruhu Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Pikantni juneći gulaš

Ako želiš svoje ukućane zaluditi ovim jelom, svakako provjeri ovaj recept! Svi će dolaziti po repete!

 

Gulaš Možda vas zanima... Pikantni juneći gulaš će vas zagrijati i zasititi Recepti

 

mađarski gulaš | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.