Hamburgeri od svinjetine na francuski način

Thinkstock
Sjajne brzinske i ne prezahtijevne burgere možete spremiti za samo desetak minuta
Vidi originalni članak

Naravno, nije sad riječ o specijalnom odležanom mesu i drugim zgodnim kerefekama koje danas možete sresti na svakom koraku, ali za najdražu ekipicu - ovo je čista sreća!

 

Trattoria u centru Kascheta: Je li ovo najbolji hamburger u gradu?

 

Trebat će vam:

  • 500 g mljevene svinjetine
  • 100 ml limunova soka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 0.25 male žlice majčine dušice
  • 90 g svježeg kravljeg sira
  • 0.50 male žlice origana
  • 0.50 male žlice sjemenki koromača
  • 0.50 glavice luka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

Ljubav ide kroz želudac Kristinin hamburger nije za prvi spoj

 

Priprema

  1. Stavite svinjetinu u zdjelu s limunovim sokom, uljem, nasjeckanim lukom, začinima, solju i paprom i izmiješajte.
  2. Razdijelite smjesu na četiri okruglice i od njih dlanovima načinite ploške.
  3. Pržite hamburgere na srednje jakoj vatri tri-četiri minute sa svake strane da posmeđe i postanu čvrsti na dodir.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr