gastro postao
Sjajne brzinske i ne prezahtijevne burgere možete spremiti za samo desetak minuta
Naravno, nije sad riječ o specijalnom odležanom mesu i drugim zgodnim kerefekama koje danas možete sresti na svakom koraku, ali za najdražu ekipicu - ovo je čista sreća!
Trebat će vam:
- 500 g mljevene svinjetine
- 100 ml limunova soka
- 3 žlice maslinova ulja
- 0.25 male žlice majčine dušice
- 90 g svježeg kravljeg sira
- 0.50 male žlice origana
- 0.50 male žlice sjemenki koromača
- 0.50 glavice luka
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Stavite svinjetinu u zdjelu s limunovim sokom, uljem, nasjeckanim lukom, začinima, solju i paprom i izmiješajte.
- Razdijelite smjesu na četiri okruglice i od njih dlanovima načinite ploške.
- Pržite hamburgere na srednje jakoj vatri tri-četiri minute sa svake strane da posmeđe i postanu čvrsti na dodir.
Dobar tek!