Brzinski njoki s rajčicom i sirom

SHUTTERSTOCK Njoki s rajčicom i sirom
Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima...
Vidi originalni članak

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi. 

Slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu!

 

Njami! Njoki u umaku od limuna, špinata i graška

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 400 g pelata 
  • 500 g njoka
  • 1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
  • 125 g mozzarelle

Priprema:

  1. Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta.
  2. Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
  3. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
  4. Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
  5. Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Dobar tek!

VOLIŠ NJOKE? Pripremili smo još nekoliko recepata: 

 

brže ne može Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta Kremasto i slasno! Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sira i špinatom DOBAR TEK! Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

Posjeti Gastro.hr