Njoki u bijelom umaku su ukusno, toplo i zasitno jelo za koje će ti trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i samo malo vremena.
Iako ovo jelo sadržava neke od omiljenih namirnica većine - njoke, sir i vrhnje, najbolji dio ovoga recepta zapravo je kratko vrijeme potrebno za njegovu pripremu! Od trenutka kad ogladniš do gotovog jela proći će samo 15 minuta!
Odlično se slaže kao prilog uz pečenu piletinu, ali ljubitelji njoka potvrdit će da je ovaj recept dobra ideja i za glavno jelo! Navedene namirnice dat će četiri porcije ako je riječ o glavnom jelu ili 6-7 porcija ako je riječ o prilogu.
Njoki u bijelom umaku
foto: Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Njoki u bijelom umaku
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
1
žlica
Češnjak
1
režanj
Povrtni temeljac
100
ml
Bijelo vino
30
ml
Senf
0,50
žličica
Njoki
500
g
Vrhnje za kuhanje
250
ml
Parmezan
100
g
Sol
Papar
Svježi peršin
1
žlica
Talijanska mješavina začina
1
žličica
Postupak
Dodaj maslac u tavu i stavi ju na srednje jaku vatru. Nakon što se rastopi, dodaj češnjak i pirjaj ga 30-ak sekundi.
Umiješaj temeljac, dijon senf i talijanske začine po želji. Dobro promiješaj.
U tavu dodaj njoke i vrhnje za kuhanje. Malo smanji vatru i poklopi tavu. Kuhaj 5 minuta.
Skini poklopac i umiješaj parmezan. Ostavi da se sve zajedno kuha nepokriveno još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne i njoki ne postanu kuhani.