Recepti 13. ožujka 2020.

Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno, toplo i zasitno jelo za koje će ti trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i veoma malo vremena.

Iako ovo jelo sadržava neke od omiljenih namirnica mnogih ljudi, njoke, sir i vrhnje, najbolji dio ovoga recepta zapravo je kratko vrijeme potrebno za njegovu pripremu!

 

Možda vas zanima... Isprobaj tri izvanredne verzije zapečenih njoka Recepti

 

Odlično se slaže kao prilog uz pečenu piletinu, ali ljubitelji njoka potvrdit će da je ovaj recept dobra ideja i za glavno jelo! Navedene namirnice dat će četiri porcije ako je riječ o glavnom jelu ili šest do sedam porcija ako je riječ o prilogu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 3 mljevena češnja češnjaka 
  • 120 mL povrtnog temeljca ili bijelog suhog vina
  • 1/2 žličice Dijon senfa
  • 500 g njoka
  • 250 mL vrhnja za kuhanje
  • 100 g naribanog parmezana 
  • sol, papar
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 žličica miksa talijanskih začina po želji

Priprema:

  1. Dodaj maslac u tavu i stavi ju na srednje jaku vatru. Nakon što se otopi, dodaj češnjak i pirjaj ga 30 sekundi.
  2. Umiješaj temeljac, Dijon senf i talijanske začine po želji. Dobro promiješaj.
  3. Zatim u tavu dodaj njoke i vrhnje za kuhanje. Malo smanji toplinu i poklopi tavu. Kuhaj 5 minuta.
  4. Skini poklopac i umiješaj parmezan. Ostavi da se sve zajedno kuha, nepokriveno, još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne i njoki ne postanu kuhani.
  5. Začini solju i paprom po želji i ukrasi peršinom. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira Recepti Možda vas zanima... Ručak za čistu desetku: Domaći njoki u umaku od gljiva i gorgonzole Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.