Iako su jako brzo gotovi, ovi njoki s kukuruzom i misom puni su okusa
Ovo je jedan od najlakših i najbržih ručaka ili večera ikad! I bez obzira na to što su tako brzo gotovi, ovi njoki s kukuruzom i misom, puni su okusa.
Aromatični kukuruz pržen zajedno sa svježe mljevenim paprom, sir pecorino romano i miso, čine genijalnu, jedinstvenu kombinaciju koja će ti se, to jamčimo, jako, jako svidjeti. Svakako za ovaj recept koristi svježe njoke (ne zamrznute), a ako želiš pripremiti vegansku verziju samo trebaš zamijeniti pecorino veganskom inačicom.
Njoki s kukuruzom i misom
foto: Karolina Grabowska/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Njoki s kukuruzom i misom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
4
žlica
Njoki
700
g
Kukuruz - zrna
1,50
šalica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Miso pasta - svijetla
3
žlica
Pecorino romano
60
g
Vlasac
Postupak
Istopi 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jako vatri. Dodaj njoke – prži ih, uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta. Prebaci njoke u zdjelu i stavi sa strane.
Dodaj preostalu 1 žicu maslaca, dodaj kukuruz (kuhana zrna, odnosno ona iz konzerve) i papar te dinstaj, uz često miješanje, dok papar ne zamiriši, a kukuruz se lagano ne zapeče, 2-3 minute.
Umiješaj ¾ šalice vode, miso i sir. Kuhaj, uz stalno miješanja pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak ne postane jednoličan, 1-2 minute.
Vrati njoke u tavu i protresi da se sve dobro izmiješa. Posluži posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom o svježe mljevenim paprom.
Nakon što u stavu staviš sve sastojke za umak, obavezno ih miješaj pjenjačom dok dodaješ i vodu, kako bi se sve dobro rastopilo i umak se lijepo zgusnuo. Ako preskočiš ovaj korak možeš završiti s umakom punim grudica, a to nitko ne želi.