gastro postao
Nakon napornog dana odlično će to pasati fini njoki s pestom od špinata. Pripremi ih i zaboravi na naporan radni dan...
Ako želiš napraviti brzi obrok i ugurati što više povrća u jedan tanjur, napravi brzinski pesto u kojem su glavne namirnice špinat i sušene rajčice. Pomiješaj ga s njokima i graškom i za manje od 15 minuta uživaj u odličnom ručku ili večeri.
U slučaju da ostane malo pesta od špinata, spremi ga u čistu staklenku s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do 5 dana. Poslužit će kao namaz za bruschette ili ga pomiješaj sa špagetima. Dobar tek!
Njoki sa špinatom
Sastojci:
- 15 g svježeg bosiljka
- 1 režanj češnjaka
- 50 g parmezana
- 75 g sušenih rajčica
- 250 g špinata
- 50 g blanširanih badema
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 400 g njoka
- 80 g smrznutog graška
Postupak:
- Izblendaj listove bosiljka, očišćeni češnjak, veći dio parmezana, sušene rajčice, špinat, bademe i 5 žlica ulja.
- Izblendaj u pire pa dodaj limunov sok, sol i papar. Isprobaj i začini dodatno po potrebi.
- Zagrij i posoli vodu pa zajedno skuhaj njoke i grašak. Procijedi, ali sačuvaj dio vode od kuhanja.
- U tavici pomiješaj njoke, grašak i pripremljeni pesto. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i dobro promiješaj.
- Serviraj u tanjure, pospi preostalim parmezanom i posluži!