Nakon napornog dana odlično će to pasati fini njoki s pestom od špinata. Pripremi ih i zaboravi na naporan radni dan...
Ako želiš napraviti brzi obrok i ugurati što više povrća u jedan tanjur, napravi brzinski pestou kojem su glavne namirnicešpinatisušene rajčice. Pomiješaj ga s njokima i graškom i za manje od 15 minuta uživaj u odličnom ručku ili večeri.
U slučaju da ostane malo pesta od špinata, spremi ga u čistu staklenku s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do 5 dana. Poslužit će kao namaz za bruschette ili ga pomiješaj sa špagetima. Dobar tek!
Izblendaj listove bosiljka, očišćeni češnjak, veći dio parmezana, sušene rajčice, špinat, blanširane bademe i 5 žlica ulja.
Izblendaj u pire pa dodaj limunov sok, sol i papar. Isprobaj i začini dodatno po potrebi.
Zagrij i posoli vodu pa zajedno skuhaj njoke i grašak (možeš koristiti svježi ili zamrznuti, ovisno o sezoni). Procijedi, ali sačuvaj dio vode od kuhanja.
U tavici pomiješaj njoke, grašak i pripremljeni pesto. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i dobro promiješaj.
Serviraj u tanjure, pospi preostalim parmezanom i posluži!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.