Recepti 30. siječnja 2024.

Brzi njoki za najveće obožavatelje špinata

zeleni njoki, njoki sa špinatom, špinat
Njoki s pestom od špinata foto: Karolina Grabowska/Pexel
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon napornog dana odlično će to pasati fini njoki s pestom od špinata. Pripremi ih i zaboravi na naporan radni dan...

Ako želiš napraviti brzi obrok i ugurati što više povrća u jedan tanjur, napravi brzinski pesto u kojem su glavne namirnice špinat i sušene rajčice. Pomiješaj ga s njokima i graškom i za manje od 15 minuta uživaj u odličnom ručku ili večeri.

U slučaju da ostane malo pesta od špinata, spremi ga u čistu staklenku s poklopcem i čuvaj u hladnjaku do 5 dana. Poslužit će kao namaz za bruschette ili ga pomiješaj sa špagetima. Dobar tek!

 

Zelene palačinke Možda vas zanima... Ove zelene palačinke moraš isprobati! Recepti

 

 | Author: Karolina Grabowska/Pexel Njoki s pestom od špinata foto: Karolina Grabowska/Pexel

Njoki sa špinatom

Sastojci:

  • 15 g svježeg bosiljka
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g parmezana
  • 75 g sušenih rajčica
  • 250 g špinata
  • 50 g blanširanih badema
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • 400 g njoka
  • 80 g smrznutog graška

 

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine (ili puretine) i avokada Recepti

 

Postupak:

  1. Izblendaj listove bosiljka, očišćeni češnjak, veći dio parmezana, sušene rajčice, špinat, bademe i 5 žlica ulja. 
  2. Izblendaj u pire pa dodaj limunov sok, sol i papar. Isprobaj i začini dodatno po potrebi.
  3. Zagrij i posoli vodu pa zajedno skuhaj njoke i grašak. Procijedi, ali sačuvaj dio vode od kuhanja.
  4. U tavici pomiješaj njoke, grašak i pripremljeni pesto. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i dobro promiješaj. 
  5. Serviraj u tanjure, pospi preostalim parmezanom i posluži!

 

špageti s crvenim pestom Možda vas zanima... Špageti s crvenim pestom - najbrži i najfiniji ručak ikad! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:41 30. Siječanj 2024.

    odlično