5 brzih ručkova koji će te zagrijati

Sweet n salty by Matea / Shutterstock Sastavili smo meni koji će ti pomoći u kreiranju, a zatim i pripremi ukusnih, mirisnih i prije svega jednostavnih obroka
Tjedan rezerviraj za pripremu ukusnih i mirisnih sezonskih delicija
Vidi originalni članak

Ponestalo ti je ideja i inspiracije za ovotjedni jelovnik? Upravo zato, sastavili smo meni koji će ti pomoći u kreiranju, a zatim i pripremi ukusnih, mirisnih i prije svega jednostavnih obroka.

Ovog tjedna na meniju su jednostavan složenac od krumpira, topla juha od leće, zapečeni grah s kobasicama, pastirska pita s cvjetačom i kremasti rižot sa slaninom. Svakako isprobaj! 

Složenac od krumpira i vrhnja

Za nas su krumpiri apsolutni comfort food. Podjednako volimo hrskave pržene krumpiriće, kremasti pire s češnjakom, kuhani krumpir s blitvom - i bogate složence.

Donosimo recept za jednostavan složenac sa vrhnjem, češnjakom, parmezanom i timijanom. Iako pečenje traje sat do sat i pol, sama priprema će ti oduzeti manje od 30 minuta. Predlažemo da za rezanje krumpira na ploškice upotrijebiš mandolinu, ne samo zbog uštede vremena, već i zbog urednosti i praktičnosti. 

 

dobar tek! Nemoj propustiti složenac od krumpira i vrhnja

 

Zapečeni grah s kobasicom

Blogerica Sweet 'n' Salty by Matea donosi ti odličan recept za zapečeni grah s kobasicama, a recept te čeka na linku u nastavku. Ovaj zapečeni grah s kobasicom se razlikuje od klasičnog po tome što koristimo malo drugačiju kombinaciju začina.

Okus i miris pomalo vuku na Istok, a to je nešto što ne može biti loše.  Recept je neobičan, jako ukusan i, što je vrlo bitno, brz je i jednostavan.

 

sweet 'n' salty Malo drugačiji zapečeni grah s kobasicom

 

Krem juha od crvene leće i buče

Dosadila ti je klasična juha od buče? Isprobaj ovu zanimljivu, aromatičnu verziju s crvenom lećom. Crvena leća okusom je slađa od drugih vrsta leća, a dobra je vijest i da se priprema brže od drugih sorti.

Za pripremu sastojaka trebat ćeš izdvojiti 15-ak minuta, juha se kuha oko 35 minuta, a količina je dostatna za 4 porcije. 

 

Kremasto i ukusno! Jesenski meni: Kremasta juha od crvene leće i buče

 

Pastirska pita s nadjevom od cvjetače 

Odvoji 45 minuta i napravi jelo koje osim svježe i izravno iz pećnice, možeš zamrznuti i podgrijati onda kada će ti najviše odgovarati!

 

Malo drugačiji recept Pastirska pita s nadjevom od cvjetače sjajna je ideja za ručak

 

Rižoto s hrskavom slaninom

Voliš jednostavna i brza, ali savršeno ukusna jela? Ako je tvoj odgovor da, svakako isprobaj odličnu verziju rižota s karameliziranim lukom i hrskavom slaninom koji se topi u ustima. Priprema je jednostavna i brza, a količina je dovoljna za četiri porcije.

 

Brzo i fino! Isprobaj slastan rižoto s hrskavom slaninom

 

Posjeti Gastro.hr