Janjeće varivo s ružmarinom

Turci u omiljeno varivo s janjetinom ponekad umiješaju i masline te kuhaju još pet minuta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 947

Potrebno vam je

  • 400 g janjetina, kotlet
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g krumpir, zreli
  • 450 g mrkva, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 285 ml janjeći temeljac
  • 2 grančica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 225 g mahune zelene (mlade)

Priprema

  1. U vatrostalnoj posudi zagrijte ulje i pržite meso 15 min na srednjoj vatri. Ocijedite višak masnoće pa dodajte krumpir, češnjak, luk, mrkvu, temeljac, ružmarin, mahune, posolite i popaprite te sve zakuhajte.
  2. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte još osam minuta dok meso i povrće ne omekšaju.
  3. Žlicom pokupite masnoću s površine, ukrasite ružmarinom i poslužite.

Turci u omiljeno varivo s janjetinom ponekad umiješaju i masline te kuhaju još pet minuta

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr