gastro postao
Turci u omiljeno varivo s janjetinom ponekad umiješaju i masline te kuhaju još pet minuta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 947
Potrebno vam je
- 400 g janjetina, kotlet
- 2 žlica ulje maslinovo
- 450 g krumpir, zreli
- 450 g mrkva, crvena
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 285 ml janjeći temeljac
- 2 grančica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- 225 g mahune zelene (mlade)
Priprema
- U vatrostalnoj posudi zagrijte ulje i pržite meso 15 min na srednjoj vatri. Ocijedite višak masnoće pa dodajte krumpir, češnjak, luk, mrkvu, temeljac, ružmarin, mahune, posolite i popaprite te sve zakuhajte.
- Smanjite vatru, poklopite i kuhajte još osam minuta dok meso i povrće ne omekšaju.
- Žlicom pokupite masnoću s površine, ukrasite ružmarinom i poslužite.
Turci u omiljeno varivo s janjetinom ponekad umiješaju i masline te kuhaju još pet minuta
Izvor Skuhatćute