Janjeći hamburgeri sa sirom i metvicom

Shutterstock
Mljevenu janjetinu možete izmiješati i s peršinom, ružmarinom, lukom, umakom, solju i paprom pa oblikujte hamburgere.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 350

Potrebno vam je

  • 450 g janjetina, mljevena
  • 2 žlica menta
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 25 g sir brie
  • 45 ml nemasni (niskomasni) jogurt

Priprema

  1. U zdjeli izmiješajte mljevenu janjetinu s dvije žlice metvice. Podijelite smjesu na četiri dijela i oblikujte hamburgere. Pecite ih na roštilju od četiri do šest minuta sa svake strane dok ne budu potpuno pečeni. Minutu ili dvije prije kraja pokrijte ih s malo sira tako da se otopi.
  2. Za jogurt s metvicom izmiješajte jogurt i preostalu nasjeckanu metvicu.

Mljevenu janjetinu možete izmiješati i s peršinom, ružmarinom, lukom, umakom, solju i paprom pa oblikujte hamburgere.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr