gastro postao
Mljevenu janjetinu možete izmiješati i s peršinom, ružmarinom, lukom, umakom, solju i paprom pa oblikujte hamburgere.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 350
Potrebno vam je
- 450 g janjetina, mljevena
- 2 žlica menta
- sol
- svježe mljeveni papar
- 25 g sir brie
- 45 ml nemasni (niskomasni) jogurt
Priprema
- U zdjeli izmiješajte mljevenu janjetinu s dvije žlice metvice. Podijelite smjesu na četiri dijela i oblikujte hamburgere. Pecite ih na roštilju od četiri do šest minuta sa svake strane dok ne budu potpuno pečeni. Minutu ili dvije prije kraja pokrijte ih s malo sira tako da se otopi.
- Za jogurt s metvicom izmiješajte jogurt i preostalu nasjeckanu metvicu.
Mljevenu janjetinu možete izmiješati i s peršinom, ružmarinom, lukom, umakom, solju i paprom pa oblikujte hamburgere.
Izvor Skuhatćute