Japrak: Sarma može biti još ukusnija!

Thinkstock
Postoji puno načina za pripremu finih, turskih sarmi, a jedan od njih je i japrak - sarma u listu vinove loze
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 345

 

kraljica zime Zapečena sarma od slatkoga kupusa

 

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena junetina
  • 20 list list vinove loze
  • 0.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 250 g voda
  • luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

u novom ruhu Ma je li to moguće: Škrta sarma bez kiselog kupusa

 

Priprema

  1. Listove vinove loze blanširamo te odrežemo tvrde dijelove. Ocijedimo. Mat strana lista je unutarnja. Pomiješamo junetinu, rižu i nasjeckani luk za nadjev te posolimo i popaprimo.
  2. Žlicom punimo listove tako da najprije pri korijenu lista podvijemo jedan pod drugi, stavimo nadjev te zamotamo u male sarme.
  3. Usko poredamo sarme u veliki lonac pa pospemo rajčicama i maslacem. Stavimo mali tanjur na njih okrenut unutrašnjom stranom da se ne razilaze tijekom kuhanja. Prelijemo čašom vode, kuhamo 20 minuta pa dodamo još čašu i pol vruće vode.
  4. Kuhamo još 15 minuta.

 

Posjeti Gastro.hr