Jednostavni recepti za fine slastice s grčkim jogurtom

Photo by Karly Gomez on Unsplash ; panna cotta s grčkim jogurtom i jagodama
Grčki jogurt iskoristi za pripremu jednostavnih i sočnih slastica!
Vidi originalni članak

Bogati i kremasti okus grčkog jogurta  zaslužan je za sočnost, mekoću i odličan okus mnogih slastica; jednostavnih i sočnih biskvita, muffina i torti. Grčki jogurt za razliku od običnoga, ima puno bogatiju, kremastu teksturu, a osim što je ukusan, grčki jogurt je pun proteina. Odlično se sljubljuje i s voćem, pa predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput jagoda, za pripremu slasnih jogurt slastica.

Opcija za kolače s jogurtom ima nebrojeno mnogo, a mi smo izdvojili šest jednostavnih (i jako ukusnih) recepata za kolače s grčkim jogurtom koji će te, sigurni smo, oduševiti!

  • Sočni mini kuglofi od palente i jogurta

Ovi jednostavni kolačići od palente, jogurta i naranče gotovi su za samo 30-ak minuta. Za pripremu kolača možeš koristiti bilo koji kalup za muffine ili mini kolače. Možeš ih jesti mlake, ali odlični su i sljedeći dan uz jogurt kao doručak! Recept je pripremila naša kolumnistica Laura Roman. 

 

La Vie Shobaine Najjednostavniji kuglofići od palente i jogurta

  • Jednostavna torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom

Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.  Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva. 

 

pristupačan desert Lagana torta s grčkim jogurtom na hrskavoj podlozi

 

  • Najjednostavniji biskvit s jogurtom

Priprema i pečenje ove poslastice oduzet će ti samo pola sata, a rezultat će biti odličan! U danima kada želiš pojesti nešto domaće i slatko, a nemaš previše vremena (i volje) pripremi sočan biskvit iz jedne posude. Recept za sočan biskvit s grčkim jogurtom je praktičan i pristupačan, stvoren za popodnevno uživanje. 

 

dobar odabir Najjednostavniji biskvit s jogurtom - za lijenu srijedu

 

  • Jednostavna slastica od čokolade i jogurta

Imamo recept za odličnu slasticu od samo četiri sastojaka! Ako želiš nešto brzo i lagano, posluži se receptom za brzu kremicu od čokolade i grčkog jogurta. Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, ali imaj na umu da se ova slastica poslužuje rashlađena. Pri serviranju svakako dodaj i žlicu tučenog vrhnja te svježe voće, nasjeckane oraščiće ili malo domaće granole.

 

I onda kad ti se ne da Čokoladna krema od 4 sastojka - spas za lijena popodneva

 

  • Panna cotta od grčkog jogurta

Panna cotta je idealan osvježavajući desert za proljetne dane. Priprema panna cotte je relativno kratka i jednostavna, ali je treba dobro rashladiti. Predlažemo da je pripremiš barem tri sata ranije i daš joj vremena da se stisne. Možeš je servirati i u lijepim keramičkim posudicama ili čašama, a obavezno završi sa žlicom domaćeg džema ili preljeva. 

 

ne može bolje Čisti hedonizam: Panna cotta od grčkog jogurta

 

 

  • Jogurt kolač s jabukama

Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert. Najveća je prednost ovog kolača što ga na sobnoj temperaturi možeš držati čak četiri dana. Osim što će ti uljepšati svako jutro, možeš u njemu uživati i nakon posla - uz šalicu kave ili čaja. 

 

za svaku priliku Kolač s jabukama i jogurtom - klasik za opuštene večeri

 

Posjeti Gastro.hr