Ima dana kada nam bogati, kremasti kolači jednostavno ne odgovaraju, a i dalje bismo rado pojeli nešto slatko. U takvim situacijama okrećemo se ili prhkim keksićima - ili sočnim biskvitima iz jedne posude. U ovu drugu kategoriju spada i današnji recept, koji je i praktičan i pristupačan.
Riječ je o vrlo jednostavnom biskvitu s grčkim jogurtom, aromatiziranom samo koricom limuna.
Možeš koristiti kalup za torte promjera 20 ili 22 cm, a alternative su kalup za kruh ili neki manji kalup za kuglof. Naravno, smjesu uvijek možeš preliti i u dublji lim i narezati kolač na kocke. U slast!
Sastojci:
- 3 jaja
- 125 g grčkog jogurta
- 120 ml suncokretovog ulja
- 180 g šećera u prahu
- 180 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 limun
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup promjera 22 cm obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj jaja sa šećerom pa ulij ulje i grčki jogurt. Naribaj i koricu limuna.
- Brašno pomiješaj s praškom za pecivo i prstohvatom soli pa umiješaj u smjesu s jajima.
- Prelij smjesu u kalup i peci otprilike pola sata. Provjeri čačkalicom je li biskvit pečen.
Pusti da se kolač ohladi prije vađenja iz kalupa. Pospi ga šećerom u prahu netom prije posluživanja!