gastro postao
Priprema palačinki ne treba biti dugotrajan i umarajuć proces. Za samo 20 minuta možeš ispeći 15-ak palačinki s jogurtom.
Ovaj je recept as u rukavu u nezgodnim situacijama kad ponestane slatkog. Nakratko se zavuci u kuhinju i iznenadi najbliže brzinskim desertom, uz koji odlično pristaju namazi od lješnjaka, rastopljena čokolada, med, voćni preljevi i svježe voće. Naravno, u smjesu možeš dodati i malo cimeta ili svoj omiljeni ekstrakt.
Pripazi samo da vatra bude lagana jer su zaista brzo gotove i lako ih možeš prepeći.
Sastojci:
- 4 jaja
- 300 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 čašica jogurta
- 200 ml mlijeka
- 30 g otopljenog maslaca
- 80 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Odvoji žumanjke i bjelanjke. Brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pomiješaj u jednoj posudi.
- Žumanjke izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj mlijeko, jogurt i ekstrakt vanilije, a potom i rastopljeni maslac.
- U smjesu žumanjaka umiješaj brašno. Kratko izmiksaj kako smjesa ne bi bila grudičasta.
- Bjelanjke izmiksaj u čvrst snijeg pa ih polako dodaj u smjesu žumanjaka.
- Peci po dvije palačinke odjednom, otprilike 30-40 sekundi sa svake strane. Prepoznat ćeš da su gotove kad poprime smećkastu boju i napuhnu se.
Uživaj u palačinkama dok su još tople!