Recepti 10. rujna 2020.

Biskvit s jabukama i jogurtom - slastica za baš svaku priliku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert.

Najveća je prednost ovog kolača što ga na sobnoj temperaturi možeš držati čak četiri dana. Osim što će ti uljepšati svako jutro, možeš u njemu uživati i nakon posla - uz šalicu toplog čaja. 

 

Možda vas zanima... Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom Kolumne

 

 

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 g šećera
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 600 g jabuka
  • 300 g višenamjenskog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrie pećnicu na 170 stupnjeva. Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem.
  2. Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješaj u velikoj zdjeli.
  3. Oguli jabuke i nareži ih na kockice. Dodaj ih u smjesu s jogurtom.
  4. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i ½ žličice cimeta i miješaj dok ne razbiješ sve grudice brašna.
  5. Ostatak cimeta pomiješaj sa smeđim šećerom i dvije žlice maslaca i stavi sa strane.
  6. Polovicu tijesta prebaci u posudu za pečenje, a preko toga rasporedi smjesu šećera i maslaca. Prelij ostatkom smjese. 
  7. Peci otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skini kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Brzinski biskvit od jabuka s kremom od skute Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.