Recepti 08. prosinca 2019.

Biskvit s jabukama i jogurtom - slastica za baš svaku priliku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert.

Najveća je prednost ovog kolača što ga na sobnoj temperaturi možeš držati čak četiri dana. Osim što će ti uljepšati svako jutro, možeš u njemu uživati i nakon posla - uz šalicu toplog čaja. 

 

Fritule Možda vas zanima... Može li bolje: Falše fritule s jogurtom Recepti

 

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 g šećera
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 600 g jabuka
  • 300 g višenamjenskog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrie pećnicu na 170 stupnjeva. Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem.
  2. Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješaj u velikoj zdjeli.
  3. Oguli jabuke i nareži ih na kockice. Dodaj ih u smjesu s jogurtom.
  4. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i ½ žličice cimeta i miješaj dok ne razbiješ sve grudice brašna.
  5. Ostatak cimeta pomiješaj sa smeđim šećerom i dvije žlice maslaca i stavi sa strane.
  6. Polovicu tijesta prebaci u posudu za pečenje, a preko toga rasporedi smjesu šećera i maslaca. Prelij ostatkom smjese. 
  7. Peci otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skini kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.