Jesenske kobasice

Kobasice pecite u pećnici zajedno s tikvom i začinima te im pred kraj dodajte med, grožđe i grožđice za potpuni jesenski doživljaj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 10 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 1 kom tikva ,muškatna žuta
  • 4 grančica ružmarin
  • 4 žlica aceto balsamico
  • 1 žlica med, vrcani
  • 400 ml pileći temeljac
  • 25 g maslac, slani
  • 50 g orah, sirovi
  • 150 g grožđe, bijelo
  • 2 žlica grožđice
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kobasice, tikvu narezanu na kocke i ružmarin pa posolite i popaprite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°c oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
  2. Dodajte balzamički ocat i pecite još deset minuta. U međuvremenu na laganoj vatri izmiješajte med, temeljac i maslac. Dodajte orahe, grožđe i grožđice te kuhajte pet minuta. Dodajte kobasicama, dobro izmiješajte i pecite još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr