gastro postao
Kobasice pecite u pećnici zajedno s tikvom i začinima te im pred kraj dodajte med, grožđe i grožđice za potpuni jesenski doživljaj
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 150
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 10 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 1 kom tikva ,muškatna žuta
- 4 grančica ružmarin
- 4 žlica aceto balsamico
- 1 žlica med, vrcani
- 400 ml pileći temeljac
- 25 g maslac, slani
- 50 g orah, sirovi
- 150 g grožđe, bijelo
- 2 žlica grožđice
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U nauljenu vatrostalnu posudu stavite kobasice, tikvu narezanu na kocke i ružmarin pa posolite i popaprite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°c oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
- Dodajte balzamički ocat i pecite još deset minuta. U međuvremenu na laganoj vatri izmiješajte med, temeljac i maslac. Dodajte orahe, grožđe i grožđice te kuhajte pet minuta. Dodajte kobasicama, dobro izmiješajte i pecite još pet minuta.
Izvor Skuhatćute