Juha s rajčicama i pesto genovese

Odlična kombinacija koja će vam otkriti sve tajne talijanske kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 386

Juha

  • 1000 g rajčica, crvena
  • svježe mljeveni papar
  • 2 list lovorov list
  • 500 g kruh pšenični, bijeli
  • 8 list bosiljak, vezica

Pesto

  • 30 g orah, suhi
  • 250 g list bosiljka
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 250 ml goveđi temeljac
  • sol
  • limunov sok
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Rajčice ogulite i prepolovite. nježno ih stisnite kako biste istisnuli sjemenke pa ih narežite na komadiće.
  2. U posudi zagrijte pola ulja pa pirjajte češnjak i listove lovora dvije-tri minute. Ubacite kruh i kuhajte na srednje slaboj vatri tri-četiri minute često miješajući.
  3. Umiješajte rajčice i ulijte oko 500 ml vode. posolite i popaprite. Kuhajte 15 minuta uz često miješanje. Ako je juha pregusta, dodajte još malo vode. Poprskajte preostalim uljem, pospite bosiljkom i poslužite s pestom.
  4. Da biste ga pripremili, izmiksajte orahe, bosiljak i češnjak. premjestite smjesu u zdjelu.
  5. Odstranite koru s peciva i namočite ostatak u temeljac. Dobro ocijedite i stavite u mješavinu s orasima. Dodajte sol, limunov sok i ulje pa pomiješajte.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr