gastro postao
Odlična kombinacija koja će vam otkriti sve tajne talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 386
Juha
- 1000 g rajčica, crvena
- svježe mljeveni papar
- 2 list lovorov list
- 500 g kruh pšenični, bijeli
- 8 list bosiljak, vezica
Pesto
- 30 g orah, suhi
- 250 g list bosiljka
- 1 režanj češnjak
- 1 kom pecivo, bijelo
- 250 ml goveđi temeljac
- sol
- limunov sok
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Rajčice ogulite i prepolovite. nježno ih stisnite kako biste istisnuli sjemenke pa ih narežite na komadiće.
- U posudi zagrijte pola ulja pa pirjajte češnjak i listove lovora dvije-tri minute. Ubacite kruh i kuhajte na srednje slaboj vatri tri-četiri minute često miješajući.
- Umiješajte rajčice i ulijte oko 500 ml vode. posolite i popaprite. Kuhajte 15 minuta uz često miješanje. Ako je juha pregusta, dodajte još malo vode. Poprskajte preostalim uljem, pospite bosiljkom i poslužite s pestom.
- Da biste ga pripremili, izmiksajte orahe, bosiljak i češnjak. premjestite smjesu u zdjelu.
- Odstranite koru s peciva i namočite ostatak u temeljac. Dobro ocijedite i stavite u mješavinu s orasima. Dodajte sol, limunov sok i ulje pa pomiješajte.
Izvor Skuhatćute