Kako napraviti najbolju pileću paštetu

Thinkstock
Namažite ju na svježi kruh, pecivo ili fine i hrskave krekere i uživajte!
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelj pašteta, ali ne volite kupovne paštete zbog njihovih upitnih sastojaka, onda je odličan trenutak da sami napravite paštetu.

Ova pašteta radi se od pilećih prsa, a ne kao što je to uobičajeno, od pileće jetre. Po želji, dodajte malo peršina, češnjaka u prahu ili dimljene paprike za još bolji i puniji okus.

Sve što trebate kada ju pripremite, su svježi kruh, baguette ili hrskavi krekeri!

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa, skuhanih, bez kostiju i kože
  • 200 g svježeg krem sira
  • 1 manji nasjeckani luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Sol/papar
  • Svježe lišće peršina
  • Po želji: češnjak u prahu

Priprema:

  1. Skuhati pileća prsa i samljeti ih u blenderu
  2. Dodati krem sir i luk pa kratko izmiksati
  3. Ubaciti svježe lišće peršina (po želji) pa izmiksati i dodati ostale sastojke te sve sjedini u finu paštetu
  4. Kušati i po potrebi dodati još ulja, soli ili papra
  5. Ako ne želite dodavati peršin u paštetu, možete ga nasjeckati pa posipati po namazanom kruhu
  6. Poslužite namazano na kruh i uživajte

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr