Kako odoljeti: Omotajte piletinu u slaninu

Thinkstock
Već svi znamo da su jela bogatija i puno ukusnija kad u njih dodamo malo špeka.
Vidi originalni članak

Otvorimo frižider i razmišljamo što bismo mogli napraviti za ručak, a da nije komplicirano i zahtjevno. Piletina u slanini će vam pružiti vrhunski užitak i poželjet ćete je češće jesti.  Na samu pomisao da je nešto umotano u slaninu i zapečeno krenu nam rasti zazubice. 

Pripremite ove ukusne rolice, dodajte im krumpir, salatu i razbijte monotoniju među jelima koja redovito pripremate. Kako je slanina sama po sebi slana, ne treba pretjerivati sa soljenjem već začiniti tek prstohvatom.

 

jelo od mesa Danas ručamo: Piletina u panceti s porilukom i graškom

 

jelo od mesa Piletina nadjevena špinatom i sirom


Potrebno vam je:

  • 4 polovice pilećih prsa
  • prstohvat soli
  • svježe mljeveni papar
  • češnjak u prahu
  • 4 žlice senfa
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 400 g slanine

Priprema

  1. Piletinu narežite na tanje komade. U zdjeli izmiješajte začine, senf i ulje, dodajte piletinu te sve promiješajte. Poklopite i ostavite da odstoji dva sata u hladnjaku.
  2. Svaki komad piletine omotajte slaninom i stavite u namašćeni lim za pečenje. Pecite 30-35 minuta na 200 stupnjeva, a na polovini pečenja okrenite piletinu da se zarumeni i na drugoj strani.
     
Posjeti Gastro.hr