gastro postao
Već svi znamo da su jela bogatija i puno ukusnija kad u njih dodamo malo špeka.
Otvorimo frižider i razmišljamo što bismo mogli napraviti za ručak, a da nije komplicirano i zahtjevno. Piletina u slanini će vam pružiti vrhunski užitak i poželjet ćete je češće jesti. Na samu pomisao da je nešto umotano u slaninu i zapečeno krenu nam rasti zazubice.
Pripremite ove ukusne rolice, dodajte im krumpir, salatu i razbijte monotoniju među jelima koja redovito pripremate. Kako je slanina sama po sebi slana, ne treba pretjerivati sa soljenjem već začiniti tek prstohvatom.
Potrebno vam je:
- 4 polovice pilećih prsa
- prstohvat soli
- svježe mljeveni papar
- češnjak u prahu
- 4 žlice senfa
- 5 žlica maslinovog ulja
- 400 g slanine
Priprema
- Piletinu narežite na tanje komade. U zdjeli izmiješajte začine, senf i ulje, dodajte piletinu te sve promiješajte. Poklopite i ostavite da odstoji dva sata u hladnjaku.
- Svaki komad piletine omotajte slaninom i stavite u namašćeni lim za pečenje. Pecite 30-35 minuta na 200 stupnjeva, a na polovini pečenja okrenite piletinu da se zarumeni i na drugoj strani.