Keksi koje morate isprobati ove jeseni

Thinkstock
Priprema je jednostavna, brzo se peku i jednako brzo nestaju s tanjura...
Vidi originalni članak

Riječ je o keksićima, pojmu koji opisuje tisuće verzija užitka. Danas vam donosimo nekoliko recepata koje ne biste smjeli propustiti ove jeseni. Skuhajte čaj, pripremite limun i med, ispecite hrskave keksiće i sklupčajte se na sofi ispod pokrivača.

Prvi su na našem popisu popularni američki keksići blogerice Josipe Cindrić. Recept je zaista jednostavan, a Josipa napominje da je vrlo bitno ne štedjeti na čokoladi.

 

Čokoladni keksići Američki klasik: Chocolate chip cookies

 

Sljedeća će vas čokoladna verzija oduševiti punjenjem od tamne čokolade i vrlo kratkim vremenom pečenja. Samo deset minuta, dvije zdjelice i mikser dijele vas od odličnih keksa!


BRZO I UKUSNO Brzi tamni keksići s tajnim punjenjem

 

Ako više volite kiselkaste slastice, pravi su odabir za vas jednostavni keksići  od limuna. Tajna je u slatkom vrhnju zbog kojeg su mekani iznutra, a hrskavi izvana.

 

BRZO I JEDNOSTAVNO Za opuštanje: Mirisni keksići od limuna

 

Četvrta su opcija talijanski biscotti s bademima i narančom. Neobičnog su oblika i izvrsno pristaju uz čaj, ali i uz kavu. Budite strpljivi i pričekajte da se ohlade prije posluživanja.

 

UZ ČAJ Jesenski kolačići s bademima i narančom

 

Za kraj vam predlažemo odličan recept blogera E- si gladan? koji se lako može nadograditi. Zapravo možete napraviti četiri vrste keksića u pola sata i zadovoljiti sve želje vaših ukućana. 

 

OBAVEZNO ISPROBAJTE! 4u1: Što je kava bez hrskavih čajnih kolačića?

 

Odvojite za vikend malo vremena i počastite se domaćim keksima!

 

Posjeti Gastro.hr