Kod kuće napravi piškote za najbolji tiramisu!

Karolina Grabowska/Unsplash Domaće piškote za savršen domaći tiramisu
Manje od pola sata dijeli te od savršenih domaćih piškota. Obavezno isprobaj!
Vidi originalni članak

Tiramisu, trifle, šarlota... Mislimo da su ove tri slastice dovoljan razlog za pripremu domaćih piškota. Uz to, savršen su odabir za hladne večeri uz film i šalicu čaja. 

Postupak pripreme je jednostavan i brz, baš kao i pečenje. Zalihu od 30-ak piškota možeš napraviti za manje od pola sata, a na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj posudi mogu stajati čak 10 dana. Što čekaš? 

 

slatka Italija Neodoljivi domaći talijanski biscotti s bademima!

 

Domaće piškote

Sastojci:

  • 3 jaja (L)
  • 100 g šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli
  • 130 g brašna
  • 5 žlica kukuruznog škroba
  • šećer u prahu

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi izmiksaj žumanjke s 50 g šećera, ekstraktom vanilije i soli u pahuljastu smjesu.
  3. U drugoj posudi izmiksaj bjelanjke s ostatkom šećera u čvrst snijeg.
  4. Špatulom u žumanjke umiješaj snijeg od bjelanjaka, a na kraju i prosijano brašno i kukuruzni škrob.
  5. Smjesu prebaci u slastičarsku vrećicu s velikim okruglim nastavkom i istisni piškote duge 10 cm. Pripazi da između svake ostaviš razmak od 5 cm.
  6. Piškote prije pečenja pospi šećerom u prahu pa ih peci 12 do 15 minuta u zagrijanoj pećnici. 
  7. Pečene piškote trebale bi se u potpunosti ohladiti prije skladištenja. Pospi ih još jednom šećerom u prahu i čuvaj ih na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi.

OD DOMAĆIH PIŠKOTA NAPRAVI TIRAMISU:

 

mali gušti Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje

marko bakes Čokoladni tiramisu desert je iz snova

Nova slastica Upoznaj matchamisu, trendovsku verziju tiramisua!

Matea's Kitchn Stories Tiramisu u čaši – jednostavno bogatstvo okusa

 

Posjeti Gastro.hr