Kremasta tjestenina sa šunkom

Recept za tjesteninu poznatog svjetskog kuhara Rudolpha van Veena
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1061

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 100 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom patlidžan
  • 300 g šunka, mršava
  • 250 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 kom mozzarella
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu, a u drugom loncu skuhajte brokulu oko pet minuta dok ne bude "al dente". Ocijedite. Ogulite i nasjeckajte luk, kao i češnjak. Zagrijte malo ulja u tavi pa pržite luk i češnjak oko tri minute.
  2. Narežite gljive, patlidžan i šunku na kockice. Stavite na tavu i pržite na srednjoj vatri oko pet minuta. Dodajte vrhnje u tavu i pustite da se pirja oko pet minuta. Izrežite mozzarellu na komade pa s brokulom dodajte u posudu i dobro promiješajte. Neka se pirja oko dvije minute.
  3. Posolite i popaprite. Razdijelite tjesteninu na tanjure i žlicom na vrhu ukrasite povrćem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr